Etsimme: tulevaisuuden energiajohtajia

FEL Finland -verkoston jäseniä vierailemassa Kemijoen Kurkiaska-vesivoimalassa Sodankylässä elokuussa 2022

Tule mukaan muovaamaan Suomen energia-alan tulevaisuutta! Future Energy Leaders Finland (FEL Finland) on vuonna 2021 toimintansa aloittanut ohjelma nuorille energia-alan osaajille, jotka haluavat jättää kädenjälkensä suomalaiseen energia-alaan. Ohjelman vuosittainen jäsenhaku aukeaa 8.12.2022 ja päättyy 8.1.2023. Hae ohjelmaan ja tartu tilaisuuteen!

”Keskustelut FELin jäsenten kanssa ovat aina erittäin antoisia, opettavaisia ja inspiroivia. Koen tietäväni energiamarkkinasta paljon ja silti keskustelut tuovat minulle aina uutta tietoa ja ajateltavaa. FELin jäsenet todella ovat alansa huippuja ja tulevaisuuden tekijöitä!”

  • Krista Jaatinen, Väre Oy, FEL Finland -osallistuja 2022 lähtien.

Mikä on FEL Finland

FEL Finland -ohjelman tarkoitus on yhdistää nuoria osaajia usealta energia-alan osa-alueelta, antaa tuoreita ideoita ja perspektiiviä energiasektorille, tukea osallistujien urakehitystä sekä parantaa heidän johtamistaitoja.  Ohjelmaan osallistuminen kestää yhdestä kolmeen vuotta. Tällä hetkellä ohjelmassamme on yli 30 aktiivista jäsentä ja otamme uusia jäseniä mukaan vuosittain.

”Future Energy Leaders Finland -ohjelman kautta olen päässyt kehittymään ammatillisesti johtamisen ja energian saralla. Se on toiminut oivana tapana verkostoitua sekä saada uusia kokemuksia; kaikkea vierailuista vesivoimalaitoksille kriisiviestinnän työpajoihin. Ohjelma tuonut minut yhteen muiden Suomen energia-alan nousevien kykyjen kanssa, mikä on auttanut minua urallani.”

  • Carl-Emil Wickström, journalisti, Montel, FEL Finland -osallistuja 2022 lähtien.

Mitä me teemme

Ohjelman pääaktiviteetteja ovat työpajat ja mentorointi, jotka tarjoavat osallistujille mahdollisuuden jakaa tietotaitoaan, keskustella ratkaisuista energiasektorin haasteisiin ja tilaisuuden kehittää johtamistaitoja. Keskustelut ja ryhmätyöt ovat oleellinen osa tapaamisia, joten aktiivisella osallistumisella saat ohjelmasta eniten hyötyä itsellesi!

Ohjelmaan osallistujat ovat itse merkittävässä roolissa ohjelman järjestämisessä, joten ohjelmasta saadaan juuri sellainen, kuin osallistujat sen haluavat olevan! Mentorointi alkaa ohjelmaan osallistumisen ensimmäisenä vuotena ja mentorit tarjotaan kaikille mentoroinnista kiinnostuneille. Aktiviteetteja järjestetään noin kerran kahdessa kuukaudessa kasvotusten tai virtuaalisesti,  ja mentorointitapaamiset järjestetään kuukausittain noin puolen vuoden ajan.

Kuka voi hakea mukaan ohjelmaan

Odotamme hakijoilta:

  • intohimoa vaikuttaa energiasektorin tulevaisuuteen
  • vähintään alempaa korkeakoulututkintoa tai vastaavaa miltä tahansa alalta (esim. kauppatiede, oikeustiede, hallintotiede, politiikan tutkimus, ympäristötieteet tai insinööritieteet)
  • vähintään kolmen vuoden työkokemusta pääasiassa energia-alalla (työkokemus voi olla osittain osa-aikaista opiskelujen ohessa tehtyä tai kesätöitä)
  • englannin kielen sujuvaa hallintaa
  • korkeintaan 35 vuoden ikää

Toivomme, että ohjelma jäsenet muodostavat mahdollisimman monipuolisen joukon energia-alan osaajia. Tavoitteena on, että uudet jäsenet edustavat mahdollisimman montaa eri yritystä, tutkimuslaitosta tai muuta organisaatiota. Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Osallistujat maksavat itse mahdolliset matka kustannuksensa tapaamisiin, mutta myös virtuaalinen osallistuminen on usein mahdollista.

Miten pääset mukaan

Hae mukaan Future Energy Leaders Finland -ohjelmaan täyttämällä hakukaavake täällä
(https://forms.gle/fYP91P6U1BCAFd2w6) viimeistään 8.1.2023. Kerro hakemuksessa taustastasi sekä siitä, miksi juuri sinä olet tuleva Suomen energia-alan johtaja! Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä.

Lisätietoja ohjelmasta ja siihen hakemisesta saat Jenni Rekolalta (jenni.rekola@sandvik.com / +358 50 0834735)

FEL Finland ohjelman taustavoimana toimii World Energy Councilin (WEC) Suomen osastoFEL Finlandilla on 4-6 jäsenen johtokunta joka vastaa ohjelman järjestämisestä yhdessä ohjelman jäsenten kanssa sekä toiminnan raportoinnista ja suunnittelusta yhdessä WEC Finlandin kanssa.

WEC Finland on globaalin World Energy Council -organisaation paikallisosasto, joka on johtava yhteistyö- ja keskustelualusta suomalaiselle energiasektorille. FEL Finlandia vastaavia kansallisia ohjelmia nuorille osaajille järjestetään useissa eri maissa kansallisten WEC-organisaatioiden alaisuudessa.