Suomalainen Pirjo Jantunen on valittu Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) ”tulevaisuuden energiajohtajat”-verkoston puheenjohtajaksi

Nykyiset energia-alan haasteet, kuten ilmastonmuutoksen torjuminen, ovat luonteeltaan globaaleja. Haasteisiin vastaaminen vaatii uudenalaista ajattelua tulevaisuuden päättäjiltä sekä energia-alan johtajilta. Maailman energianeuvosto päätti käynnistää Future Energy Leaders (FEL-100) -ohjelman edistääkseen rajat ylittävää energia-alan yhteistyötä.

Ohjelman tavoitteena on toimia globaalina yhteistyöverkostona kymmenistä eri maista tulevien ja uraansa aloittelevien energia-alan ammattilaisten välillä. Verkostoon kuuluu sata energia-alan ammattilaista, joista kolmasosa vaihtuu vuosittain. WEC:n tavoitteena on myös tuoda energia-alan tulevaisuudesta käytävään keskusteluun alan nuorten ammattilaisten ääni.

Ohjelmaan on valittu puheenjohtajisto, jonka tehtävänä on nostaa ryhmän profiilia ja päättää toiminnan suuntaviivoista. Ohjelmaan valitut henkilöt valitsivat ryhmän puheenjohtajaksi suomalaisen Pirjo Jantusen Helen Oy:stä. Puheenjohtajuus on erinomainen mahdollisuus luoda kansainvälisiä kontakteja sekä tuoda esiin suomalaisia ratkaisuita globaaleihin energia-alan haasteisiin.

– Future Energy Leaders -ohjelma on nuorille ammattilaisille erinomainen mahdollisuus kehittää osaamistaan ja näkemyksiään energia-alasta sekä luoda kansainvälisiä verkostoja. Vaikka kyseessä onkin nuorille suunnattu ohjelma, on verkostossa käytännössä mukana huippuammattilaisia ympäri maailmaa, Jantunen kertoo.

Jantunen totesi puheenjohtajahakemuksessaan haluavansa kehittää ohjelmaa osallistavampaan ja vaikuttavampaan suuntaan.

– Verkoston puheenjohtajuus on huikea mahdollisuus. Tavoitteenani on lisätä ohjelman tunnettuutta ja kehittää sitä entistäkin paremmaksi, hän sanoo.

Suomesta Future Energy Leaders -verkostossa on mukana myös Kristian Mäkelä Wärtsilästä.

FEL-ohjelmaan otetaan vuosittain rajallinen määrä uusia henkilöitä. Siihen voi hakea mukaan Maailman energianeuvoston Suomen osaston, WEC Finlandin, kautta.

 

Lisätiedot:

Helen Oy, ympäristöasiantuntija Pirjo Jantunen, puh. 040 3360565

WEC Finlandin Toiminnanjohtaja Lauri Muranen
lauri.muranen@energia.fi
040 707 6637
wecfinland.fi