Silja Valta aloittaa World Energy Council Finlandin toiminnanjohtajana

World Energy Council Finlandin hallitus on valinnut Silja Vallan yhdistyksen toiminnanjohtajaksi. Valta aloittaa tehtävässä 8.5.2023.

World Energy Council Finlandin hallitus on valinnut Silja Vallan yhdistyksen toiminnanjohtajaksi. Valta aloittaa tehtävässä 8.5.2023.

”WEC Finland on onnistunut vakiinnuttamaan viime vuosina keskeisen toimijan roolin suomalaisessa energiakentässä. Vihreä siirtymä tarjoaa mahdollisuuksia kaikille WEC Finlandin jäsenille ja on hienoa saada Silja vetämään tätä matkaa ja siten luomaan puitteet entistä elinvoimaisemmalle toiminnalle”, toteaa WEC Finlandin hallituksen puheenjohtaja Herkko Plit.

”Samalla kiitän koko hallituksen puolesta Vesa Vuolletta erittäin hyvin hoidetusta tehtävästä ja toivotan hänelle menestystä tulevaisuuden haasteisiin”, jatkaa Plit.

Valta on syventynyt opinnoissaan kestävään yhteiskunta- ja energiajärjestelmään. Aikaisemmin Valta on toiminut mm. yrittäjänä sekä yrittäjä- ja ilmastopolitiikan asiantuntijana.

”Itseäni kiinnostaa erityisesti käynnissä olevan energiamurroksen toteutuminen mahdollisimman oikeudenmukaisesti sekä resurssiviisaasti. Suomi voi olla myös kokoaan suurempi toimija globaaleilla markkinoilla. Tämän kaltainen siirtymä kuitenkin vaatii mielestäni eri toimijoiden välistä sujuvaa yhteistyötä ja tiedonvaihtoa, jonka edistäminen WEC Finlandin kaltaisessa yhdistyksessä on mahdollista. Lisäksi haluaisin kehittää yhdistyksen toimintaa entistä enemmän yhteistyössä jäsenistön kanssa”, toteaa Valta.

WEC Finlandin toiminnanjohtajana vuodesta 2020 saakka toiminut Vuolle siirtyy uusin tehtäviin WEC:in ulkopuolelle toukokuun lopussa. Vuolteen aikana yhdistyksessä toteutettiin hallinnollisviestinnällinen kokonaisuudistus, jäsenkunta kasvoi 30 % ja yhdistyksen taloudellinen tilanne on kohentunut. Lisäksi WEC Finland on ollut aktiivinen kansainvälisessä yhteistyössä sekä globaalin järjestön että kahdenvälisten suhteiden kautta.

Uusi toiminnanjohtaja esittäytyy jäsenistölle 10.5. järjestettävässä jäsenvaliokunnan kokouksessa.

Silja Valta

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Silja Valta, 040 524 4115
Hallituksen puheenjohtaja Herkko Plit, 050 462 0788