Haku nuorten energia-alan talenttien kansainväliseen Future Energy Leaders -ohjelmaan on nyt auki

World Energy Councilin nuorille energia-alan asiantuntijoille järjestämä Future Energy Leaders -verkoston hakuaika on nyt auki. Verkosto kokoaa yhteen alle 35-vuotiaita energia-alan lupauksia ympäri maailmaa, antaen näille sellaisia tietoja, taitoja ja kontakteja, joiden avulla he voivat edetä työelämässä. Kansainvälisten kontaktien ohella aiempien vuosien osallistujat ovat arvostaneet ohjelmasta saamaansa johtamiskokemusta sekä ymmärrystä energia-alan monimuotoisuudesta.

Jos haluat olla tuleva energiajohtaja, tässä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä huippupaikalle seuraamaan globaalia energiamurrosta!

Hakijoilta odotetaan ainakin seuraavia asioita:

  • Vahva kiinnostus ja motivaatio energia-alaa kohtaan
  • 3-5 vuotta työkokemusta alalta
  • Valmius sitoutua verkoston globaalisti järjestäytyneeseen toimintaan vähintään vuoden, mutta mahdollisesti kolmen vuoden ajaksi
  • Kyky työskennellä englanniksi
  • Alle 33-vuotias hakuhetkellä
  • Pystyy osallistumaan verkoston kehitysohjelmaan ainakin 15 päivän ajaksi

Verkoston toimintaan on aiemmin osallistunut kolme suomalaista, Pirjo Jantunen Heleniltä, Ilona Välimaa OX2:lta sekä Partick Lees ABO Windiltä. Vuonna 2018 ohjelmassa aloittanut Välimaa kuvaili osallistumisen kasvattaneen hänen ymmärrystään energia-alasta etenkin energiatransition ja maantieteellisen diversiteetin tiimoilta.

Tiimissä oli mukana jäseniä Latviasta, Turkista, Intiasta, Ranskasta, Sri Lankasta ja Japanista ja itselleni se on ollut valtavan hyödyllinen oppimisprosessi eri näkökulmineen energiaan maantieteellisine painotuksineen. Lisäksi olen päässyt osallistumaan kahteen eri Energianeuvoston tapaamiseen, jossa FEL -ohjelman jäsenillä on ollut myös omaa ohjelmaa, Välimaa kertoi.

Voit lukea lisää Välimaan kokemuksista verkostossa täältä.

Lisätietoja ohjelmasta löydät näiltä sivuilta. Hakulomakkeen voit täyttää täällä.

Toimi pian, sillä haku päättyy 28.3.

Lisätietoja World Energy Councilista ja Future Energy Leaders -ohjemasta antaa WEC Finlandin toiminnanjohtaja Vesa Vuolle (vesa.vuolle@wecfinland.fi / 045 109 7899).