Energia-alan nuori asiantuntija -nyt on aika hakea mukaan huomisen energiajohtajiin!

World Energy Council on kansainvälinen energia-alan verkosto, joka edistää kansainvälistä yhteistyötä energia-alalla ja edistää energia-alan kehitystä entistä kestävämpään suuntaan.

Future Energy Leaders eli tutummin FEL-100 on neuvoston kansainvälinen nuorille energia-alan asiantuntijoille tarkoitettu ohjelma. Ohjelman tavoite on inspiroida ja aktivoida nuoria ammattilaisia toimimaan edelläkävijöinä maailman polttavien energiakysymysten ratkaisemisessa. Ohjelmassa on mukana sata henkilöä ympäri maailmaa, joista noin kolmasosa vaihtuu vuosittain.  Vuoden 2019 haku on nyt auki!

Työskentelen itse energiapuolen ympäristöasiantuntijana ja tuulivoima-asiantuntijana ÅF:llä. Pääsin mukaan FEL100 -ohjelmaan viime vuoden haussa ja työnantajani on antanut täyden tuen ohjelmaan osallistumiselleni. Ensimmäisenä vuotena olen päässyt toimimaan toisena vetäjänä ympäristötyöryhmässä, jossa työnalla on sekä raporttia että webinaria. Syväsukellamme energian kestävyysnäkökulmiin, sen mittaamiseen ja vihreän eri sävyihin.  Tiimissä on mukana jäseniä Latviasta, Turkista, Intiasta, Ranskasta, Sri Lankasta ja Japanista ja itselleni se on ollut valtavan hyödyllinen oppimisprosessi eri näkökulmineen energiaan maantieteellisine painotuksineen. Lisäksi olen päässyt osallistumaan kahteen eri Energianeuvoston tapaamiseen, jossa FEL -ohjelman jäsenillä on ollut myös omaa ohjelmaa.

Ensimmäinen vuoteni ohjelmassa on ollut antoisa, ennen kaikkea näkökulmani energia-asioihin on laajentunut ja olen saanut laajan verkoston alan asiantuntijoita, joista joku osaa aina vastata esitettyyn kysymykseen, tai osaa ohjata sinut oikean henkilön luokse, riippumatta maantieteellisestä sijainnista. Vaikka ohjelmassa painotetaan ryhmän diversiteettiä, voi samasta maasta olla useampia ihmisiä mukana. Kannustan siis suomalaisia hakemaan mukaan ohjelmaan!

 

Ilona Välimaa

FEL-100 -jäsen

Hakemusten takaraja on 24 helmikuuta 17:00 0GMT, lisätietoa löydät WEC:n sivuilta.