World Energy Council

World Energy Council on globaali järjestö, joka toimii energia-alan neutraalina keskustelu- ja tiedonjakofoorumina. WEC:illä on noin sata jäsenmaata.

Kansainvälinen WEC on perustettu vuonna 1924. Järjestön tavoitteena on edistää neutraalia keskustelua eri energiamuotojen ja teollisuudenalojen välillä. Tätä tavoitetta WEC toteuttaa jäsenmaidensa (Member Committee) kautta. WEC Finlandin on Suomen-maakomitea.

Toisin kuin esimerkiksi IEA, World Energy Council ei ole hallitustenvälinen toimija, vaan maakomiteat eroavat toisistaan. WEC Finland on olllut aina teollisuusvetoinen, siinä missä WEC Estoniaa koordinoidaan energiaministeriöstä. Järjestön kautta WEC Finlandilla on erinomaiset yhteydet kansainvälisiin energia-alan toimijoihin.

World Energy Council julkaisee raportteja liittyen energiatrilemmaanenergiapolitiikkan ajureihin sekä ajankohtaisiin erityisaiheisiin, kuten vetyyn. WEC Finland tuottaa kansainvälisiin raportteihin Suomea koskevan osuuden.

Joka kolmas vuosi World Energy Council järjestää World Energy Congressin, joka on maailman suurin energia-alan tilaisuus. Kongressien väliin jäävinä vuosina järjestö järjestää World Energy Weekin.

World Energy Councilin päätoimisto on Lontoossa. Järjestön pääsihteeri on Angela Wilkinson ja puheenjohtaja Mike Howard.