Myydä, ulkoistaa vai investoida lisää? Miten kunnalliset energiayhtiöt sopeutuvat kuntatalouden muutoksiin

Tapahtumapaikka
Asianajotoimisto Dittmar & Indrenius
Pohjoisesplanadi 25 A, Helsinki

Päiväys ja aika
27.09.2022
08:30 – 10:30

Kuntien väliset erot ovat kasvaneet 2000-luvulla etenkin väestörakenteen muutosten ja kaupungistumisen seurauksena. Kuntien taloudenhoidon perusteet tulevat muuttumaan vielä entisestään, kun viime vuosina tehdyt poliittishallinnolliset uudistukset astuvat voimaan.

Energia on perinteisesti ollut kunnille keino saada rahaa. Kunnalliset energiayhtiöt ovat tuottaneet hyvin osinkoja omistajilleen. Toisaalta tuulipuistojen myötä tulleet kiinteistöverotulot ovat muuttotappion ja kasvavien terveydenhoitomenojen kanssa kamppaileville kunnille houkuttelevia. Vastaavasti kunnallisten yhtiöiden tai niiden osien myynti on tuottanut kunnille suuria kertaluontoisia summia.

Kuntakentän moninaisuuden vuoksi myös kunnalliset energiayhtiöt ovat keskenään hyvin erilaisia. Yhtiöiden omistajapolitiikka, järjestelyt tytäryhtiöissä ja mahdollisten yrityskauppojen myötä syntyvät osakassopimukset poikkeavat toisistaan merkittävästi.

Mitä kuntakentän uudistukset tarkoittavat kunnallisille energiayhtiöille? Minkälainen kunnan talouden tulee olla houkutellakseen tuulivoimainvestointeja? Entä miksi kunnalliset energiayhtiöt ovat olleet ulkomaisten suursijoittajien tähtäimessä, ja minkälaisia rahoitusvaihtoehtoja kunnallisissa yritysjärjestelyissä on tarjolla?

Tervetuloa WEC Finlandin ja Dittmar & Indreniuksen tilaisuuteen 27.9. klo 08:30-11. Tilaisuus järjestetään Dittmar & Indreniuksen toimistolla osoitteessa Pohjoisesplanadi 25 A.

Ohjelma

08:30 Ovet ja aamiainen

09:00 Tervetuloa
Vesa Vuolle, toiminnanjohtaja, WEC Finland

09:05 Energiayhtiöt kuntakonsernissa – tilannekuvaa ja tulevaisuudennäkymiä
Vesa Peltola, erityisasiantuntija, Suomen Kuntaliitto ry

09:30 Kuntakonsernin korostuva merkitys sote-uudistuksen jälkeen – rahoittaako konserni toimintakatetta vai rahoittaako kunta konsernia?
Eero Laesterä, johtaja, FCG

09:55 Kunnalliset energiayhtiöt ja sijoittajat – onko juridiikasta avuksi transaktioiden läpiviennissä?
Eeva-Lotta Kivelä, Senior Attorney ja Mikko Eerola, osakas, Dittmar & Indrenius

10:20 Kunnalliset energiayhtiöt pankkirahoittajan näkökulmasta
Jouni Järviluoma, energiasektorin pankkitoimintavastaava, SEB

10:45 Yleisökysymykset

11:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan täyttämällä alla oleva lomake. Tapahtumatilaan mahtuu 65 henkeä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 20.9. klo 16:00. Jos joudut myöhemmin peruuttamaan tulosi, kerrothan siitä lähettämällä viestin osoitteeseen info@wecfinland.fi. Kiitos!

Tehtyäsi ilmoituksen, voit lisätä tilaisuuden kalenteriisi tästä.