Vihreän siirtymän investoinnit -webinaari

Tervetuloa mukaan WEC Finlandin Vihreän Siirtymän Investoinnit -webinaariin! Webinaarissa kuulemme tarkemmin ajankohtaisista investointisuunnitelmista ja investointien mahdollisuuksista edistää Suomen kestävää talouskasvua. Lisäksi keskustelemme siitä, mitkä tekijät haastavat investointien päätymistä Suomeen.

Vihreän siirtymän investoinnit ovat keskeinen osa ilmastonmuutoksen torjuntaa ja kestävän kehityksen edistämistä. Maamme vahva osaaminen cleantech-alalla, kehittyneet teknologiaratkaisut sekä vahva sitoutuminen kestävän kehityksen tavoitteisiin, luovat optimaaliset edellytykset vihreiden investointien sijoittumiselle Suomeen. Suomeen sijoittuvat investoinnit tuovat puolestaan mukanaan uusia työpaikkoja, lisäävät innovaatioita ja edistävät kestävää talouskasvua.

Suomella on kunnianhimoinen tavoite nousta vety- ja kiertotaloudessa, päästöttömissä energiajärjestelmissä ja muissa ilmasto- ja ympäristöratkaisuissa maailman kärkimaaksi. Tällä hetkellä Suomi on eturintamassa vihreän siirtymän toteuttamisessa etenkin energia-alalla. Suomen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää kuitenkin vielä merkittävää määrää vihreän siirtymän investointeja.

Webinaarissa pääsemme kuulemaan asiantuntijoilta ja sijoittajilta, miten vihreiden investointien sijoittuminen Suomeen voi konkreettisesti hyödyttää sekä yrityksiä että koko yhteiskuntaa. Pohdimme myös, kuinka Suomi aikoo menestyä, kun maailmanlaajuinen teollisuustuotanto alkaa siirtyä vihreämpään suuntaan.

Webinaarin esitysmateriaalit:

Janne Peljo, johtava asiantuntija, vihreä kasvu, Elinkeinoelämän keskusliitto

Juho Maalahti, johtaja, kestävä rahoitus, Nordea

Aleksi Lumijärvi, sijoitusjohtaja, eNordic