WEC Finlandin Energiapäivä 2022

Energiapäivä 2022

Viimeisen vuoden aikana energiamurros on saanut uutta, odottamatonta vauhtia. Kiihtyneen murroksen taustalla vaikuttavat vaikeasti ennakoitavissa olleet ja osin toisiinsa kytköksissä olevat tapahtumat: energian ja raaka-aineiden saatavuus, niiden korkeat hinnat ja Ukrainan sota.

Äkillisten ja fundamentaalien kehityskulkujen seurauksena kysymykset omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta ovat jälleen nousseet päivittäiseen keskusteluun. Tarkoittaako tämä kestävyysnäkökulmien vaarantumista, vai pysyykö alati etenevä ilmastonmuutos energia-alan suurimpana ajurina?

Vuosikymmeniä jatkuneen energiakaupan äkillinen lopettaminen Venäjän kanssa tietää suomalaiselle teollisuudelle valtavaa muutosta. Jo ennen irtikytkentää voimantuotanto ja teollisuus ovat olleet muutosprosessissa kohti sähköistymistä. Mikä on sähköistymisen tämänhetkinen tila Suomessa, ja onko siihen liittyvä vetytalous jo valmis lunastamaan sille asetetut odotukset? Entä miten poliitikot käsittelevät näitä aiheita keväällä 2023 lähestyvien eduskuntavaalien alla?

Tervetuloa WEC Finlandin vuoden 2022 Energiapäivään keskustelemaan alaan keskeisesti vaikuttavista trendeistä alan ulkomaisten ja kotimaisten huippuasiantuntijoiden kanssa. Tänä vuonna tilaisuus järjestetään Tampereen Energiamessujen yhteydessä Tampereen messukeskuksessa. Energiapäivän jälkeen kokoonnumme yhdessä perinteiselle Energiaillalliselle Tampereen keskustassa.

Ohjelma

09:00 Ovet ja aamukahvi

09:30 Tervetuloa
Herkko Plit, hallituksen puheenjohtaja, WEC Finland

09:40 Greetings from the World Energy Council
Jean-Marie Dauger, Chairman, World Energy Council

10:00 Humanizing Energy
Angela Wilkinson, Secretary General, World Energy Council

10:10 Global Energy Scenarios
TBC

Lisätietoja tapahtumasta saa yhdistyksen toiminnanjohtaja Vesa Vuolteelta osoitteesta vesa.vuolle@wecfinland.fi.

 

Kartta latautuu...