Uusia polttoaineiden hintaindeksejä

Uusia hintaindeksejä

Maaliskuun 2019 alusta World Energy Council WEC Finland alkaa toimittaa kahta uutta öljyn hintaindeksiä. Ympäristölain-säädäntö on muuttunut ja ohjaa käyttämään puhtaampia polttoaineita eikä vähenevä raskaan polttoöljyn käyttö kuvasta parhaimmalla mahdollisella tavalla markkinoita.

Niinpä Tilastokeskus kerää WEC Finlandille hintatiedot hyvin vähärikkisestä raskaasta polttoöljystä (RPHIv S p-% <0,1) sekä kevyestä polttoöljystä (KPHI). Ensimmäisen kerran ne julkaistaan maaliskuussa 2019. Näitä tietoja on kerätty jo tammikuusta 2018, joten hintakehitys näkyy tilastoista yhden vuoden ajalta. Samalla jatketaan raskaan polttoöljyn hintaindeksin (RPHI 0,1<S p-%<1) ja hiilen hintaindeksin keruuta. Hiilen hintaindeksi on voimalaitoksissa käytettävän kivihiilen keskihinta cif-ehdoin purkaussatamassa tulleineen, veroineen ja muine julkisine maksuineen euroina polttoaineen tehollisen lämpösisällön megawattituntia kohti.

Uudet indeksit voi tilata osoitteesta info@wecfinland.fi. Niiden hinta on sama kuin raskaan polttoöljyn hintaindeksin ja hiilen hintaindeksin eli à 490 € (alv 0%)/v.